tafelen_blooming.jpg

Ontdek de geheimen van de chef

Puur en eerlijk koken, met blooming flair.

"dit haal je niet uit een boekje"

blooming focust zich op koken met een palet aan heerlijke natuurlijke smaken. De ingrediënten die worden gebruikt komen zoveel mogelijk uit de eigen biologische moestuin, welke te vinden is bij blooming landgoed Het Hof, en van boeren uit de regio. Executive Chef Roel Oostrum haalt zijn inspiratie uit de Hoftuin. Deze Hoftuin is de rode draad door het menu van blooming. Samen met de tuinman maakt Roel elk jaar een zaaiplan, hierdoor kookt blooming automatisch met de seizoenen mee. 

Met deze rijkdom op fietsafstand van het hotel is het vanzelfsprekend dat groente de basis vormt voor onze gerechten. Dit is terug te vinden in het menu van Restaurant Zandhoeve, waar de focus ligt op biologisch, lokaal en toch verrassend. Heb je zin in een echt goede hamburger? Schuif daan aan in de brasserie. Voor al onze locaties werken we samen met zorgvuldig uitgekozen leveranciers. Het samenkomen van lokale ingrediënten met mondiale kruiden en kooktechnieken staat garant voor verrassende smaakcombinaties.

zndhv 01.jpg

Restaurant Zandhoeve

Op de eerste etage van blooming hotel vind je Restaurant Zandhoeve, het splinternieuwe restaurant van blooming en het pronkstuk van onze executive chef Roel Oostrum. De keuken van restaurant Zandhoeve laat zich leiden door onze biologische moestuin en daarmee door de verschillende seizoenen.

reserveer een tafel
blooming brasserie - lunch.jpg

blooming brasserie

Grenzend aan (vinden wij) het mooiste terras van Bergen, is dit de plek om te genieten van een heerlijke lunch, een gezellige borrel of een heerlijk glas wijn in de zon. Heb je tijdens je wandeling door de Schoorlse duinen trek in een kopje koffie of een lekkere lunch? Schuif dan gezellig aan op ons terras of aan een van de tafeltjes binnen.

naar de brasserie

onze biologische Hoftuin

De inspiratie van Chef Roel Oostrum komt niet uit een boekje. Het komt uit het verleden, de natuur en uit de seizoenen. Maar het aller belangrijkst; de biologische Hoftuin. Deze Hoftuin is de rode draad door het menu en de belangrijkste bron van inspiratie.

Elk seizoen wordt er samen met de tuinman een zaaiplan gemaakt. Met dit zaaiplan in de hand gaan de bewoners van Scorlewald, een zorginstelling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, aan het werk in de Hoftuin.

Wat er ’s middags wordt geoogst, ligt ’s avonds op uw bord. Met menu is geheel afgestemd op hetgeen wat de Hoftuin de keuken biedt. We hebben het over 50 soorten groenten, kruiden en fruit, die met aandacht en passie voor de keuken van het restaurant worden verbouwd.

hoftuin dries achtergrond.jpg