restaurant-zandhoeve-blooming-hotel.jpg

heerlijk tafelen in een van onze restaurants

Reserveer nu alvast je tafel.

culinair en fair genieten

blooming focust zich op koken met een palet aan heerlijke natuurlijke smaken. De ingrediënten die worden gebruikt komen zoveel mogelijk uit de eigen biologische moestuin, welke te vinden is bij blooming landgoed Het Hof, en van boeren uit de regio. Onze keukenbrigade haalt zijn inspiratie uit de Hoftuin. Deze Hoftuin is de rode draad door het menu van blooming. Samen met de tuinman maakt de chef elk jaar een zaaiplan, hierdoor kookt blooming automatisch met de seizoenen mee. 

Met deze rijkdom op fietsafstand van het hotel is het vanzelfsprekend dat groente de basis vormt voor onze gerechten. Dit is terug te vinden in het menu van Restaurant Zandhoeve, waar de focus ligt op biologisch, lokaal en toch verrassend. Zin in iets anders, iets bijzonders? Schuif dan aan in de brasserie voor bar food with a twist. Voor al onze locaties werken we samen met zorgvuldig uitgekozen leveranciers. Het samenkomen van lokale ingrediënten met mondiale kruiden en kooktechnieken staat garant voor verrassende smaakcombinaties.

restaurant Zandhoeve

Het culinaire hart van blooming. Onze keukenbrigade laat zich leiden door de eigen biologische moestuin en we koken met de seizoenen mee. Verse en lokale ingrediënten komen samen met de mondiale invloeden en de culinaire passie van het blooming team. Dit staat garant voor bijzondere smaakcombinaties, verrassende gerechten en een avond lang gastronomisch genieten.

zeebaars-zandhoeve.jpg
blooming-brasserie-bergen-noord-holland.jpg

blooming brasserie

Een beetje bijzonder en bijzonder lekker, dit is bar food with a twist. De kaart van chef Roel Oostrum bevat street food met zowel Europese als Oosterse invloeden, ontwikkeld met de input vanuit onze eigen biologische Hoftuin. Je bestelt niet je standaard voor-, hoofd- en nagerecht maar laat je tafel vullen met een combinatie van bites en bar food. Dit is shared dining op de blooming manier.

culinair arrangement

Een overnachting bij blooming compleet maken met een drie gangen diner en een welkomstborrel? Bekijk dan het aanbod van onze arrangementen en combineer een heerlijk diner met één of meerdere luxe overnachtingen bij blooming Bergen..

onze biologische Hoftuin

De inspiratie van onze chef komt niet uit een boekje. Het komt uit het verleden, de natuur en uit de seizoenen. Maar het aller belangrijkst; de biologische Hoftuin. Deze Hoftuin is de rode draad door het menu en de belangrijkste bron van inspiratie.

Elk seizoen wordt er samen met de tuinman een zaaiplan gemaakt. Met dit zaaiplan in de hand gaan de bewoners van Scorlewald, een zorginstelling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, aan het werk in de Hoftuin.

Wat er ’s middags wordt geoogst, ligt ’s avonds op uw bord. Met menu is geheel afgestemd op hetgeen wat de Hoftuin de keuken biedt. We hebben het over 50 soorten groenten, kruiden en fruit, die met aandacht en passie voor de keuken van het restaurant worden verbouwd.

hoftuin dries achtergrond.jpg