zoover-awards-2019 (banner).jpg (2)

blooming winnaar zoover award 2019

In de categorie grote hotels

Beste hotel van Nederland!

23-01-2020 Jaarbeurs, Utrecht
blooming hotel bevestigt dat duurzaamheid loont; het wint de Zoover Award voor Beste Hotel van Nederland.  

Eind 2019 werd blooming hotel, gesitueerd in Bergen (NH), reeds verkozen tot Nederlands Meest Duurzame Hotel en dat is al een prestatie op zich. En dat gasten dat waarderen werd overduidelijk tijdens de jaarlijkse Zoover Awards voor accommodaties en logiesvertrekkers … “en de winnaar is … blooming hotel”.

In verschillende categorieën, van camping tot B&B en van appartementen tot hotels, werd uitmuntendheid geprezen en beloond. Algemeen Directeur van blooming bedrijvengroep, Mike Bosman, onderstreept de ingezette duurzaamheidskoers van het hotel.

“Het begon enkele jaren geleden met onze eigen moestuin waar we zo’n vijftig soorten groenten, fruit en specerijen verbouwen. Inmiddels composteren we ook zelf ons afval ten behoeve van die eigen tuin gelegen op Landgoed Het Hof, die trouwens bestierd wordt door mensen met een enorme afstand tot de arbeidsmarkt. Toen was er de Dopper want iedere zakelijke gast krijgt die van ons in plaats van dat we nog water verkopen. Voorts gingen we lokaal eigen biologisch bier brouwen alsook huiswijn maken met een Spaanse partner. Slapen doe je hier op een matras van Cocomat, rietjes zijn van Straw Life, toiletrollen van The Good Roll, we hebben bamboe tandenborstels, geen mono-verpakkingen meer, we leiden per jaar zo’n twintig mensen op ... en ga zo maar door.

Over een week sluiten we het hotel in zijn geheel voor maar liefst een maand om een enorm grote verbouwing te realiseren. We bouwen een nieuw restaurant, brasserie en keuken. En uiteraard gaan we van het gas af!

Terug naar nu, wat is het goed te zien en te ervaren dat niet alleen de industrie rondom duurzaamheid onze efforts waardeert, maar nu dus ook de gast. Met een jaarscore van 8,9 -- en dat terwijl we zo’n 60.000 overnachtingen verzorgen -- laten we zien dat de gast duurzaamheid niet alleen belangrijk vindt, het wordt noodzakelijk. Uiteindelijk kom je er niet onderuit en kun je het om verschillende redenen gewoon niet maken om er niet mee aan de slag te gaan. Verduurzamen kost in beginsel natuurlijk gewoon geld, veel geld. En uiteindelijk hoop je ook dat het oplevert. Bij blooming doen we het niet om het ‘groen-is-poen-gehalte’ maar omdat het in ons DNA zit. Onze panden waren die van de Volks Hoge School van net na de oorlog. Om de mensen destijds weer een opleiding te laten volgen werd het ‘leren en logeren’ populair. Wat toen de VHS was is nu MVO, oftewel maatschappelijk verantwoord ondernemen. En het meenemen van ons hele team is hierin belangrijk. Wil je serieus genomen worden in je ambitie om in de horeca te werken en wil je met hetgeen je doet er toe doen, dan is blooming een prachtige werkgever. Dus deze award zien wij als dank van de gast voor al onze medewerkers. Ons jaar kan nu al niet meer stuk”.

Bekijk blooming op Zoover.nl