HotelBlooming.jpg

Gaia Green Awards

blooming 'meest duurzame hotel' 2019

"MVO zit in ons DNA"

Wij zijn trots, heel trots. Na dit jaar al brons (Dutch Hotel Awards) en zilver (Zoover Award) te hebben gewonnen, mogen wij nu op de hoogste trede staan als winnaar van de Gaia Green Awards 2019. Tijdens de horecavakbeurs bij Gastvrij Rotterdam zijn de Gaia Green Awards uitgereikt. Deze awards gaan naar de restaurants, strandpaviljoens en hotels in Nederland en België die zich aantoonbaar inspannen op het gebied van duurzaam ondernemen.

Een geweldige (h)erkenning

Twee jaar geleden is collega Marieke Böggemann tot fulltime MVO-adviseur van het blooming hotel benoemd. Samen met de MVO-werkgroep vertaalt zij duurzame en maatschappelijke ideeën naar concrete plannen en projecten.  De samenwerking met Scorlewald is hier een mooi voorbeeld van. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verbouwen producten in de moestuin. De moestuin, bij Landgoed Het Hof, wordt bemest met eigen compost. In onze biologische moestuin verbouwen wij ruim vijftig soorten groenten, fruit en noten. De hoofd-tuinman bepaalt samen met de executive chef het zaaiplan. (meer lezen over de Hoftuin?) Wij schenken eigen gebrouwen, biologisch bier. Onze huiswijnen zijn biologisch, de producten die we in de keuken gebruiken worden zo veel mogelijk bij lokale ondernemers ingekocht. 

 

Onze gasten slapen op bedden van Coco-mat, rietjes zijn vervangen door die van ‘Straw Life’ en toiletrollen door die van ‘The Good Roll’. Zakelijke gasten krijgen bij blooming een Dopper fles die op meerdere plekken in het hotel bijgevuld kan worden. Meer inspiratie doet Marieke op door de samenwerking met de ‘Koplopersgroep Circulaire Hotels Amsterdam’.

blooming met een kleine ‘b’

MVO is geen bijzaak bij blooming. Het zit in ons DNA. “We doen het er niet bij” zegt Marieke. “Dat is ook de reden dat we blooming met een kleine letter b schrijven”, voegt Mike Bosman toe. “Het Engelse werkwoord ‘to bloom’ betekent ‘tot bloei laten komen’ en dat is precies waar het bij ons om draait. Op deze manier dragen we ons steentje bij in de maatschappij en spreken we intern van het uitkeren van maatschappelijk dividend. Ons team nemen we hierin mee en dat zorgt voor een bijzonder prettige werkplek waar training en beleving belangrijke pilaren zijn”.

Wil je meer weten van het Maatschappelijk Verantwoordelijk Ondernemen bij blooming? Kijk dan eens op onze MVO pagina. Daar vind je een overzicht van alle acties die wij ondernemen.

IMG_3536 small.jpg
blooming3.jpg
groenten bergen