mvo-blooming-bergen.jpg

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Ontdek hoe blooming het doet

MVO zit in ons DNA

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is officieel onderdeel van blooming, het stroomt door onze aderen en is een essentiëel onderdeel van het blooming DNA. Vanaf 2018 hebben wij precies daarom een adviseur MVO aangesteld die samen met de collega’s van alle verschillende afdelingen een werkgroep vormt om het sociaal- en maatschappelijk beleid van blooming vorm te geven.

MVO staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit betekent dat wij verantwoordelijkheid willen dragen voor maatschappelijke problemen zoals vervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden, zorgen voor de omgeving en sociale ondersteuning van alle betrokkenen bij je organisatie. 

MVO begint met dat bedrijven proberen deze problemen niet groter te maken. Maar bij blooming gaan wij een stap verder. Wij streven ernaar een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze problemen. En daarom houden wij altijd rekening met de maatschappelijke effecten van onze activiteiten. Dat geldt voor alle bedrijfsprocessen: zowel voor inkoop, productie, verkoop en onderhoud als voor HR en marketingcommunicatie. Daarom is MVO voor ons geen project, maar een brede kijk op de kernactiviteiten van onze onderneming.

Hieronder zie je hoe blooming dit in de praktijk brengt.

blooming wint Gaia Green Award 2019

Op 24 september werden tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam de Gaia Green Awards uitgereikt. Deze gaan naar de restaurants, strandpaviljoens en hotels in Nederland en België die zich aantoonbaar inspannen op het gebied van duurzaam ondernemen. En wij wonnen goud!

meer over de Gaia Green Award

De Hoftuin

De Hoftuin bevindt zich bij blooming landgoed Het Hof, een idyllische locatie midden in het bos van Bergen, en biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een bijzondere plek om zinvol bezig te zijn. De groenten en kruiden die wij in onze keuken gebruiken komen allemaal uit de Hoftuin. Hierdoor zijn ze biologisch en altijd 100% vers.

meer informatie over de Hoftuin

Stichting blooming

Stichting blooming is als eigenaar van de blooming bedrijvengroep verantwoordelijk voor het ontwikkelen van sociale en maatschappelijke projecten. Het uitgangspunt is om de winsten van de blooming bedrijven te herinvesteren in de vorm van maatschappelijk verantwoorde projecten of samenwerkingsverbanden, in de organisatie zelf en in haar personeel.

meer informatie over de Stichting
cocomat-blooming-hotel.png

Coco-Mat

Bij blooming slapen onze gasten op een matras van Coco-mat. Dit betekent: een weldadige nachtrust voor iedereen die hierop slaapt. De bron van inspiratie van Cocomat is de Natuur zelf: de matrassen zijn gemaakt van uitzonderlijke duurzame materialen, zoals natuurlatex en paardenhaar en bestaand uit verschillende lagen zijn ze zo ontworpen dat het de perfecte lichaamsondersteuning biedt

dopper-fiets.jpg

Dopper

Elk jaar belandt 8 miljard kilo plastic in de oceanen, waaronder veel plastic waterflesjes. En dat is pet vinden blooming en Dopper. Daarom draait het hotel de kraan dicht voor de plastic single-use fles. Sinds half januari 2018 heeft blooming zich aangesloten bij de internationale PET FREE beweging van Dopper Foundation en ontvangen alle zakelijke gasten die met een vergaderarrangement in het hotel verblijven een eigen Dopper. Ze tappen daarmee kraanwater bij acht waterpunten in en om het hotel.

the-good-roll-afb.png

The Good Roll

Ons toiletpapier van The Good Roll is gemaakt van 100% gerecycled papier, zonder chloor, kleur- en geurstoffen. Dus: geen boskap, minder waterverbruik en minder uitstoot van o.a. CO2. Bomen zijn om te knuffelen, niet om te eindigen als papier in ons toilet. Door onze afname van The Good Roll WC papier kan The Good Roll 50% van hun nettowinst investeren in de bouw van toiletten voor hen die het hard nodig hebben.

blooming-bakfiets.JPG

Composteren

Al het swirl- en compost afval vanuit onze keuken en restaurant wordt apart ingezameld. Dagelijks wordt dit afval met een speciale bakfiets opgehaald door de cliënten van Scorlewald. Het onbewerkte afval gaat naar de composthoop in de Hoftuin. Het bewerkte voedselafval gaat naar de composteer machine bij Scorlewald.

geen_plastic_bloomingbeach.jpg

#geenplastic

Op blooming beach werken wij enkel met rietjes van #geenplastic. De rietjes bevatten uitsluitend hernieuwbare plantaardige grondstoffen, namelijk maïszetmeel en suikerriet. Na een halfjaar zijn onze rietjes op natuurlijke wijze afgebroken, een plastic rietje doet hier maar liefst 500 jaar over.

zb_2018_gru_n_03.jpg

Hydrophil Bamboe Tandenborstels

Nieuw bij blooming hotel: de 100% plantaardige en bamboe tandenborstels van Hydrophil. blooming heeft deze tandenborstels niet alleen in de shop opgenomen, maar stelt ze ook voor hotelgasten beschikbaar die zelf geen tandenborstel bij zich hebben. De tandenborstels zijn waterneutraal, vegan en 100% fair.

gulpener.png

Gulpener

Uit de tap in de blooming bar komt Gulpener bier. De Vrije Brouwer gaat voor het duurzaamste speciaalbier brouwhuis van Europa. Niet alleen het huidige brouwhuis is toe aan vervanging, ook hebben ze de ambitie om in 2030 vrij van fossiele brandstof te zijn.

Bergensche-Blos.png

Bergensche Blos

In samenwerking met de lokale Brouwerij Egmond heeft blooming haar eigen biertje gebrouwen. Een bovengistend aromatisch bier met een mooie frisheid van de Sorachi Ace hop en een licht alcoholgehalte. De Bergensche Blos is 100% biologisch. Wanneer genoten met gepaste matigheid zal deze de gezondheid bevorderen en een sfeer van gemeenschappelijk welzijn scheppen.

blooming-wijn.jpg

blooming wijn

Afkomstig van wijnhuis Verum in Spanje. Verum is latijn voor waar of oprecht. De familie Lopez-Montero-Altosa, ze produceren sinds 1788 wijnen en distillaten, geloven heilig dat de wijn in de wijngaard wordt gemaakt en niet op het vat. De blooming wijn is 100% biologisch. Daarnaast werken wij maar met een aantal wijnsoorten, hierdoor zijn er minder vrachtwagens nodig om de wijnen aan te leveren en zorgen wij ervoor dat de afvalproductie beperkt blijft.

Bamboe slippers.jpg

Bamboe slippers

Duurzame hotelslippers van Superseedic die volledig plasticvrij zijn. De slippers zijn gemaakt van bamboetextiel, linnen en houtvezels en worden geleverd in kartonnen zakjes van gerecycled papier. Daarnaast worden ze in Europa en met zoveel mogelijk lokale grondstoffen geproduceerd.