tafelen_blooming.jpg

tafelen

Geïnspireerd door de biologische Hoftuin en geleid door de seizoenen. Maak kennis met de blooming manier van koken.

blooming focust zich op koken met een palet aan heerlijke natuurlijke smaken. De ingrediënten die worden gebruikt komen zoveel mogelijk uit de eigen biologische moestuin, welke te vinden is bij blooming landgoed Het Hof, en van boeren uit de regio. Executive Chef Roel Oostrum haalt zijn inspiratie uit de Hoftuin. Deze Hoftuin is de rode draad door het menu van blooming. Samen met de tuinman maakt Roel elk jaar een zaaiplan, hierdoor kookt blooming automatisch met de seizoenen mee. 

Met deze rijkdom op fietsafstand van het hotel is het vanzelfsprekend dat groente de basis vormt voor onze gerechten. Dit is terug te vinden in Restaurant Zandhoeve, met ons, op groente gericht, menu. Of ga je voor een echt goede hamburger in de brasserie? Hiervoor werken we samen met zorgvuldig uitgekozen leveranciers. Het samenkomen van lokale ingrediënten met mondiale kruiden en kooktechnieken staat garant voor verrassende smaakcombinaties.

vier plekken om heerlijk te tafelen

Restaurant Zandhoeve

Op de eerste etage van blooming hotel vind je Restaurant Zandhoeve, het splinternieuwe restaurant van blooming en het pronkstuk van onze executive chef Roel Oostrum.

lees meer

blooming brasserie

Voor een sappige hamburger, een speciaal biertje of een heerlijke salade ga je naar onze brasserie. Grenzend aan het mooiste terras van Bergen kan je hier gemakkelijk uren vertoeven.

lees meer

Landgoed Het Hof

Het Hof betekent één en al heerlijckheid in Bergen met het oog op cultuur, natuur, kunst en gastronomie. Een hoffelijke belevingsplek die voorziet in gastronomische hoogstandjes. Besloten privé bijeenkomsten spreken hier tot de verbeelding in het prachtige monument.

naar het landgoed

blooming beach

Bij blooming beach in Bergen aan Zee is het heerlijk genieten in een ongedwongen sfeer met beachy borrels and bites. Maak je hoofd leeg en ga je te buiten aan de geneugten van het blooming strandleven. Starend over de zoute zee met een heerlijk glas rosé.

naar blooming beach

hoftuin dries achtergrond.jpg

de biologische Hoftuin

De inspiratie van Chef Roel Oostrum komt niet uit een boekje. Het komt uit het verleden, de natuur en uit de seizoenen. Maar het aller belangrijkst; de biologische Hoftuin. Deze Hoftuin is de rode draad door het menu en de belangrijkste bron van inspiratie. Elk seizoen wordt er samen met de tuinman een zaaiplan gemaakt. Met dit zaaiplan in de hand gaan de bewoners van Scorlewald, een zorginstelling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, aan het werk in de Hoftuin. Wat er ’s middags wordt geoogst, ligt ’s avonds op uw bord. Met menu is geheel afgestemd op hetgeen wat de Hoftuin de keuken biedt. We hebben het over 50 soorten groenten, kruiden en fruit, die met aandacht en passie voor de keuken van het restaurant worden verbouwd.

meer weten over de Hoftuin?