evenementen-duinen.jpg

blooming events

bij blooming en omgeving

Open Hoftuin 27 augustus

Liefhebbers de natuur, mooie tuinen en biologische producten kunnen hun hart weer ophalen tijdens de Open Hoftuindag op Landgoed Het Hof in Bergen. Zondag 27 augustus zijn het landgoed en de prachtige moestuin weer toegankelijk voor publiek en wordt er in samenwerking met Scorlewald een bijzondere dag georganiseerd. De openingstijd is van 11.00 – 18.00 uur en de toegang is gratis.

Kinderworkshops, een landgoed markt, tuinrondleidingen, bloemen plukken en een heerlijke terras om lekker te genieten van een drankje en hapje. Het is maar een kleine greep uit alle activiteiten tijdens de Open Hoftuindag. Wij organiseren deze dag in samenwerking met Scorlewald uit Schoorl. Zij zijn de dagelijkse trotse beheerder van onze prachtige moestuin. Dat is een

samenwerking die goed past bij de sociaal maatschappelijk doelstelling van blooming en bij dit mooie evenement.

Tijdens de Open Hoftuindag staan onze koks klaar om de lekkerste gerechtjes te maken. Het zal duidelijk zijn dat de groenten uit eigen tuin daarbij de belangrijkste ingrediënten vormen. Verder zijn er veel leuke activiteiten zoals je eigen bloemenpers samenstellen, bij de imker in de leer, één uit 1000 vragen en je mag eigen bloemen plukken. Ook geven we rondleidingen door de tuin met een gids en in de middag hebben we prachtige liedjes van Wies en de Liefde. Op de markt staan standjes met uiteenlopende (h)eerlijke producten.


Wij ontmoeten je graag in de Hoftuin!

 

hoftuin

blooming boeit

Bergen is een gemeente in Noord-Holland, gelegen tussen het strand van de Noordzee en de kaasstad Alkmaar. De gemeente kent bekende kernen als Egmond, Schoorl en Bergen. Waarbij de laatste vooral bekend staat als kunstenaarsdorp door schilders als Charley Toorop, Leo Gestel en Tjipke Visser, dichter Roland Holst en vele anderen ter plaatse de grondleggers waren van de kunststroming de 'Bergense School'. Voor liefhebbers van cultuur, goed eten en drinken, leuk winkelen, fietsers en wandelaars is het goed toeven in

Bergen. De veelzijdigheid aan voorzieningen maken Bergen 'a nice place to stay'. Dat geldt ook voor Egmond aan Zee, Bergen aan Zee en Hargen met een keur aan strandpaviljoens. blooming beach bevindt zich achter de overgang aan de Parkweg en is de meest zuidelijk gelegen beachclub van Bergen aan Zee. Wandel- en fietspaden leiden je door het prachtige grote duingebied tussen Egmond en Hargen.

blooming bloeit

blooming hotel is een ideaal startpunt voor het ontdekken van Bergen, Schoorl en Egmond en het beleven van de duinen. Direct bij het hotel kun je diverse wandeltochten maken op het duinterrein van blooming maar ook in het uitgestrekte bosgebied om het hotel heen, ook leuk voor kinderen! Vanaf het hotel kun je ook starten met een fietstocht naar Bergen centrum (5-10 minuten), Schoorl door de duinen (20-25 minuten), Bergen aan Zee (20-25 minuten) of je kunt de mooiste mountainbike route van Nederland volgen (15

km singletrack door de duinen van Schoorl over 180 hoogtemeters). De start hiervan ligt op 150 meter van het hotel.

Voor een dag- of dagdeelactiviteit kun je ook een van de knooppuntenroutes volgen, deze zijn zowel voor de fietser als de wandelaar geschikt. Wandelknooppunt 26 en fietsknooppunt 48 liggen achter het hotel.

fietsen in Bergen

blooming hotel is een ideaal startpunt voor het op de fiets ontdekken van het duingebied tussen Wijk aan Zee en Petten. Fietsknooppunt 48 ligt achter het hotel. Bij de receptie is een VVV kaart te kopen van het natuurgebied. Fietsen zijn te huur bij blooming en in onze fietsenstalling kun je ook een eigen fiets stallen.

plan jouw fietsroute hier

Bergen en omgeving

Bergen is een bijzonder dorp met een prachtige ligging aan het bosgebied. Dat heeft ook diverse kunstenaars tot het dorp aangetrokken. 

Via de VVV van Bergen (in de hal van Museum Kranenburgh) zijn er diverse routes te downloaden langs plekken vol kunstgeschiedenis. Deze leuke interactieve route leert je alles over de Bergense School en zijn leden. Wil je liever een papieren route? Ook dat kan; de kunstwandeling brengt je langs alle galerieën van het dorp.

Het dorp biedt een gezellig centrum en rondom de Ruïnekerk zijn tal van boetiekjes en terrassen te vinden. Op maar drie kilometer afstand vind je het strand van Bergen aan Zee. 

In het naastgelegen dorp, Schoorl, vind je het klimduin midden in het centrum. Met een hoogte van maar liefst 51 meter geeft deze zandberg direct toegang tot het achtergelegen duin- en bosgebied. In het duingebied ligt ook de Kerf, een gat in de duinen waar het zeewater ongestoord het duingebied in kan stromen.