banner-foodmarket.png

blooming events

bij blooming en omgeving

blooming foodmarket

31 december 2018 | 18:00u

blooming presenteert: de blooming foodmarket. Een avond vol sfeer, smaak, verrassingen en vertier. Wilt u 2018 in stijl en helemaal voldaan afsluiten? Geef u dan snel op!

Tijdens de foodmarket draait het in ons hotel helemaal om het culinaire genot. Vanaf het eerste drankje tot aan de laatste hap zullen wij het uiterste van uw smaakpapillen vragen. Verspreid over diverse plekken in het hotel staan onze koks met de lekkerste gerechten. Van een uitgebreid kaasbuffet tot een heerlijke zoete afsluiter. Elke stand heeft zijn eigen, unieke smaakmakers.

De avond zal gevuld worden met live muziek en we gaan samen met onze DJ dansend het nieuwe jaar in!

De kosten zijn € 52,50 p.p.* inclusief een avond vol entertainment. De aanvang is om 18:00 uur. Voor onze kleine gasten rekenen wij € 18,50 (tot 12 jaar). Uiteraard mogen zij ook mee-eten en zorgen wij voor leuke activiteiten. U kunt zich opgeven via welcome@weareblooming.com of via (072) 582 0520. (Aanmelden voor de Foodmarket is verplicht)

*drankjes worden apart afgerekend.
het is niet toegestaan om bij blooming vuurwerk af te steken.

LR blooming food 3.jpg
891033a6723f95e26937eda1631dfd2c.jpg
schenken-champagne.jpg
LR blooming brood 2.jpg

blooming boeit

familieweekend

Bergen is een gemeente in Noord-Holland, gelegen tussen het strand van de Noordzee en de kaasstad Alkmaar. De gemeente kent bekende kernen als Egmond, Schoorl en Bergen. Waarbij de laatste vooral bekend staat als kunstenaarsdorp door schilders als Charley Toorop, Leo Gestel en Tjipke Visser, dichter Roland Holst en vele anderen ter plaatse de grondleggers waren van de kunststroming de 'Bergense School'. Voor liefhebbers van cultuur, goed eten en drinken, leuk winkelen, fietsers en wandelaars is het goed toeven in

Bergen. De veelzijdigheid aan voorzieningen maken Bergen 'a nice place to stay'. Dat geldt ook voor Egmond aan Zee, Bergen aan Zee en Hargen met een keur aan strandpaviljoens. blooming beach bevindt zich achter de overgang aan de Parkweg en is de meest zuidelijk gelegen beachclub van Bergen aan Zee. Wandel- en fietspaden leiden je door het prachtige grote duingebied tussen Egmond en Hargen.

blooming hotel is een ideaal startpunt voor het ontdekken van Bergen, Schoorl en Egmond en het beleven van de duinen. Direct bij het hotel kun je diverse wandeltochten maken op het duinterrein van blooming maar ook in het uitgestrekte bosgebied om het hotel heen, ook leuk voor kinderen! Vanaf het hotel kun je ook starten met een fietstocht naar Bergen centrum (5-10 minuten), Schoorl door de duinen (20-25 minuten), Bergen aan Zee (20-25 

minuten) of je kunt de mooiste mountainbike route van Nederland volgen (15 km singletrack door de duinen van Schoorl over 180 hoogtemeters). De start hiervan ligt op 150 meter van het hotel.

Voor een dag- of dagdeelactiviteit kun je ook een van de knooppuntenroutes volgen, deze zijn zowel voor de fietser als de wandelaar geschikt. Fietsknooppunt 48 ligt achter het hotel.

fietsen in Bergen

blooming hotel is een ideaal startpunt voor het op de fiets ontdekken van het duingebied tussen Wijk aan Zee en Petten. Fietsknooppunt 48 ligt achter het hotel. Bij de receptie is een VVV kaart te kopen van het natuurgebied. Fietsen zijn te huur bij blooming en in onze fietsenstalling kun je ook een eigen fiets stallen.

plan jouw fietsroute hier

Bergen en omgeving

Bergen is een bijzonder dorp met een prachtige ligging aan het bosgebied. Dat heeft ook diverse kunstenaars tot het dorp aangetrokken. 

Via de VVV van Bergen (in de hal van Museum Kranenburgh) zijn er diverse routes te downloaden langs plekken vol kunstgeschiedenis. Deze leuke interactieve route leert je alles over de Bergense School en zijn leden. Wil je liever een papieren route? Ook dat kan; de kunstwandeling brengt je langs alle galerieën van het dorp.

Het dorp biedt een gezellig centrum en rondom de Ruïnekerk zijn tal van boetiekjes en terrassen te vinden. Op maar drie kilometer afstand vind je het strand van Bergen aan Zee. 

In het naastgelegen dorp, Schoorl, vind je het klimduin midden in het centrum. Met een hoogte van maar liefst 51 meter geeft deze zandberg direct toegang tot het achtergelegen duin- en bosgebied. In het duingebied ligt ook de Kerf, een gat in de duinen waar het zeewater ongestoord het duingebied in kan stromen.