blooming surf feest

blooming events

bij blooming en omgeving

9 september Open Hoftuin landgoed Het Hof

LET OP: GEWIJZIGDE DATUM

Liefhebbers van genieten in mooie tuinen en biologische producten kunnen hun hart weer ophalen tijdens de Open Hoftuindag op blooming Landgoed Het Hof in Bergen. Zondag 9 september van 11.00 uur tot 21.00 uur is het landgoed en de prachtige moestuin weer toegankelijk voor publiek en wordt er in samenwerking met Scorlewald een bijzondere dag georganiseerd. De toegang is gratis.
Kinderworkshops, een landgoed markt, tuinrondleidingen, bloemen plukken, en een heerlijke terras om lekker te genieten van een drankje en hapje. Het is maar een kleine greep uit alle activiteiten tijdens de Open Hoftuindag. “Dit jaar is het alweer het vijfde jaar dat wij de Open Hoftuindag organiseren” vertelt Marieke Böggemann van blooming. “We organiseren deze dag in samenwerking met Scorlewald uit Schoorl. Zij zijn de dagelijkse trotse beheerder van onze prachtige moestuin. Dat is een samenwerking die goed past bij de sociaal maatschappelijk doelstelling van blooming en bij dit mooie evenement.”

Tijdens de Open Hoftuindag staan onze koks klaar om buiten de 

lekkerste gerechtjes te maken. Het zal duidelijk zijn dat de groenten uit eigen tuin daarbij de belangrijkste ingrediënten vormen. Verder zijn er veel leuke activiteiten zoals je eigen vogelhuisje timmeren, bij de imker in de leer, stoelmassages, je eigen bloemen plukken en muziek. Op de landgoedmarkt staan standjes met uiteenlopende eerlijke producten uit Bergen en omgeving.

blooming
De blooming bedrijvengroep uit Bergen NH bestaat uit het blooming hotel & conferentielandgoed, het historisch herenhuis Het Hof op Landgoed ’t Oude Hof en stichting blooming, verantwoordelijk voor de coördinatie en begeleiding van de door die stichting geselecteerde maatschappelijke projecten. blooming is een commercieel horeca- en leisurebedrijf met 128 hotelkamers en 26 vergaderruimtes echter zonder winstoogmerk en zonder aandeelhouders. Het uitgangspunt van de onderneming is de winsten te herinvesteren in de vorm van maatschappelijk verantwoorde projecten of samenwerkingsverbanden en in de organisatie zelf en haar personeel.

open hoftuindag bergen

live-action painting tijdens de kunst10daagse

we can't evolve, unless we bloom...

Tijdens de kunst10daagse pakt blooming hotel weer flink uit. Dit jaar stelt blooming de 35 meter lange muur bij de entree van blooming hotel ter beschikking voor een live-action painting. De schildering wordt dus tijdens de kunst10daagse aangebracht! Dit zal een hotspot worden waar iedere dag nieuwe vooruitgang te zien zal zijn. blooming brengt hiermee kunst en kunstenaar dichterbij de bezoeker dan ooit.

De schildering is gebaseerd op de evolutie en hoe de mensheid zich ontwikkelt door open te bloeien en te groeien. Het gekozen kleurenpallet past bij de blooming huisstijl en de natuurlijke omgeving waar het artwork geplaatst gaat worden.

Jeroen van de Wier

XL Illustrator / grafisch ontwerper die grote oppervlakten artistiek aankleed. "Ik lever een verrassend ontwerp met kleur en detail en verzorg de uitvoering tot in de puntjes. Ook als die puntjes pas op 20 meter hoog zitten. Mijn stijl herken je aan grafische vlakken, stoere composities, levendige kleuren en prachtig gedetailleerd lijnwerk. Elementen uit de graffiti en tattoo-wereld, maar ook de surfcultuur en natuurlijke elementen boeien me enorm en zie je terug in mijn artwork." Tijdens deze themaschildering wordt Jeroen in de uitvoering bijgestaan door zijn vrouw Susanne van de Wier 

die met Styletrip haar eigen decoratieschildering bedrijf runt en kunstenares Yvonne Leek.

Yvonne Leek

"Mijn rode draad in het leven is observeren, genieten, creëren en doorgeven van mijn beleving in het bewegen van de flow. Door aan de gang te gaan, al is het met klei, kwast of wol. Kom in beweging, geniet van het moment en ontdek. Wat doet het materiaal, de kleur en de vorm. Wacht af en kijk wat er op dat moment ontstaat. Geniet vooral van het bezig zijn, kom tot rust en laat je verrassen door wat er ontstaat."

programma

zaterdag 20 + zondag 21 oktober
live-action painting 10.00 tot 17.00 uur

maandag 22 + dinsdag 23 oktober
live-action painting 13.00 tot 17.00 uur

donderdag 25 + vrijdag 26 oktober
live-action painting 13.00 tot 17.00 uur

zaterdag 27 + zondag 28 oktober
live-action painting 10.00 tot 17.00 uur

kunst10daagse blooming

kunst10daagse blooming hotel

Expositie Schotten, Moret en Bakkum in blooming hotel
19 t/m 28 oktober 2018

"Hoe lang ben je daar nou mee bezig?", wordt de kunstenaar nogal eens gevraagd. Zo denkt men een uurtarief te kunnen berekenen en aldus het eigen voordeel; een tik uit het Nederlandse handelsverleden. Het liefst betaalt men, door een nog grotere tik (uit het koloniale verleden), helemaal niet.

Het maken van kunst is als een voetbalwedstrijd: je staat negentig minuten in het veld waarvan hooguit anderhalve minuut met de bal aan je voet. Voor de rest kijk je toe, zoek je positie en ren je pour Jean Coq heen en weer.

Picasso zat eens na te tafelen in Café de Flore met wat kunstbroeders. Afwezig krabbelde hij op een servet een kubistische poes met drie poten en één oog onder z’n staart (het kan ook een huilend clowntje geweest zijn). Een dame met bontje vroeg wat het servet moest kosten. Picasso noemde een exuberant bedrag.

"Maar u heeft daar nog geen twee minuten over gedaan!" pruilde het mens, dat meende dat de buit al binnen was.

"Nee, mevrouw, ik heb daar vijfenvijftig jaar over gedaan", zei de schilder. En nou wegwezen met dat aan die portemonnee vergroeide vlees! Maar dat zei hij niet.

Wanneer ben je als kunstenaar aan het werk? Als de kwast het doek raakt? Wandelend over het strand? Natafelend met je vrienden? Als je het touw om de hanenbalk knoopt?

Kunst is leven. Opeens is daar weer een doek, of een beeld, of een gedicht. Tijd noch geld spelen bij het maken een rol. Er moet gemaakt worden, meer niet. Het duurt hoe lang het moet duren.

170 jaar hebben Moret, Bakkum en Schotten gewerkt aan deze expositie in blooming. Een uurtarief valt er niet uit te distilleren. Overgave wel. Idiotie misschien ook. Kinderlijkheid zeker.

kunst10daagse vincent bakkum
kunst10daagse willem
kunst10daagse ron moret

blooming boeit

Bergen is een gemeente in Noord-Holland, gelegen tussen het strand van de Noordzee en de kaasstad Alkmaar. De gemeente kent bekende kernen als Egmond, Schoorl en Bergen. Waarbij de laatste vooral bekend staat als kunstenaarsdorp door schilders als Charley Toorop, Leo Gestel en Tjipke Visser, dichter Roland Holst en vele anderen ter plaatse de grondleggers waren van de kunststroming de 'Bergense School'. Voor liefhebbers van cultuur, goed eten en drinken, leuk winkelen, fietsers en wandelaars is het goed toeven in

Bergen. De veelzijdigheid aan voorzieningen maken Bergen 'a nice place to stay'. Dat geldt ook voor Egmond aan Zee, Bergen aan Zee en Hargen met een keur aan strandpaviljoens. blooming beach bevindt zich achter de overgang aan de Parkweg en is de meest zuidelijk gelegen beachclub van Bergen aan Zee. Wandel- en fietspaden leiden je door het prachtige grote duingebied tussen Egmond en Hargen.

familieweekend

blooming bloeit

blooming hotel is een ideaal startpunt voor het ontdekken van Bergen, Schoorl en Egmond en het beleven van de duinen. Direct bij het hotel kun je diverse wandeltochten maken op het duinterrein van blooming maar ook in het uitgestrekte bosgebied om het hotel heen, ook leuk voor kinderen! Vanaf het hotel kun je ook starten met een fietstocht naar Bergen centrum (5-10 minuten), Schoorl door de duinen (20-25 minuten), Bergen aan Zee (20-25 

minuten) of je kunt de mooiste mountainbike route van Nederland volgen (15 km singletrack door de duinen van Schoorl over 180 hoogtemeters). De start hiervan ligt op 150 meter van het hotel.

Voor een dag- of dagdeelactiviteit kun je ook een van de knooppuntenroutes volgen, deze zijn zowel voor de fietser als de wandelaar geschikt. Fietsknooppunt 48 ligt achter het hotel.

fietsen in Bergen

blooming hotel is een ideaal startpunt voor het op de fiets ontdekken van het duingebied tussen Wijk aan Zee en Petten. Fietsknooppunt 48 ligt achter het hotel. Bij de receptie is een VVV kaart te kopen van het natuurgebied. Fietsen zijn te huur bij blooming en in onze fietsenstalling kun je ook een eigen fiets stallen.

plan jouw fietsroute hier

Bergen en omgeving

Bergen is een bijzonder dorp met een prachtige ligging aan het bosgebied. Dat heeft ook diverse kunstenaars tot het dorp aangetrokken. 

Via de VVV van Bergen (in de hal van Museum Kranenburgh) zijn er diverse routes te downloaden langs plekken vol kunstgeschiedenis. Deze leuke interactieve route leert je alles over de Bergense School en zijn leden. Wil je liever een papieren route? Ook dat kan; de kunstwandeling brengt je langs alle galerieën van het dorp.

Het dorp biedt een gezellig centrum en rondom de Ruïnekerk zijn tal van boetiekjes en terrassen te vinden. Op maar drie kilometer afstand vind je het strand van Bergen aan Zee. 

In het naastgelegen dorp, Schoorl, vind je het klimduin midden in het centrum. Met een hoogte van maar liefst 51 meter geeft deze zandberg direct toegang tot het achtergelegen duin- en bosgebied. In het duingebied ligt ook de Kerf, een gat in de duinen waar het zeewater ongestoord het duingebied in kan stromen.