sacha-de-boer-kunst-10-daagse.jpg

blooming events

bij blooming en omgeving

Kunst10daagse Bergen 20 t/m 29 oktober 2017

landgoed Het Hof: Foto-expositie Sacha de Boer

Binnen: B.A.C.K./The Other Side of the Moon. Op het oog een klassieke portretserie van bekende tv-persoonlijkheden, met één verschil: de geportretteerden - die we zo goed kennen van televisie - kijken ons niet aan, maar hebben hun hoofd volledig afgekeerd van de toeschouwer. En het merkwaardige is, dat zelfs hun achterhoofden ons nog bekend voor zullen komen.

Sacha de Boer maakte deze analoge portretten met haar Hasselblad, waarna ze door De Verbeelding zijn afgedrukt op barietpapier van 60 x 60 cm en geplaatst in een houten baklijst.

Buiten: Leven in de Schaduw. Op verzoek van het Liliane Fonds reisde Sacha naar Tanzania, waar ze op Ukerewe Island contact legde met Sabato en Lightness, en in Mwanza met Nuru en Shija, kinderen met albinisme. Ze trok een tijdje met hen op, waardoor we via de foto’s deze vier kwetsbare en tegelijkertijd sterke kinderen beter leren kennen. De verlegen maar wijze puber Lightness, de grappenmaker Sabato, zorgzame Nuru en de gekwetste Shija, wiens broertje is ontvoerd en vermoord vanwege het bijgeloof dat ledematen van albino’s geluk brengen. 

De foto’s zijn gepubliceerd in het onlangs verschenen boek Leven in de Schaduw; de opbrengst komt ten goede aan het albinoproject van het Liliane Fonds.

Sacha de Boer (1967) is fotograaf, visueel verhalenverteller en presentator. Ze reist veel en houdt van de ontmoetingen met mensen uit andere culturen en met andere leefwijzen. Met haar camera legt ze de verhalen vast die op haar pad komen.

www.sachadeboer.com

Landgoed Het Hof - Eeuwigelaan 1

Dagelijks geopend, toegang gratis

blooming hotel: De Nieuwe Lichting

Vijf veelbelovende kunstenaars exposeren op uitnodiging van blooming en van de Kunst10daagse in de inspirerende omgeving van blooming hotel. Hun werk staat landelijk aan de top, een selectie hiervan is tien dagen lang te bewonderen.

Alexis Anyfantakis, beelden. Voor Anyfantakis is de werkelijkheid niet belangrijk. Belangrijker is het scheppen van een nieuwe werkelijkheid. In zijn werk zoekt hij naar de dialoog tussen gevoel en geest. 

Benjamin Andreas Harpsøe, (geluids)objecten. Harpsøe onderzoekt in zijn werk de plaats en rol van de hedendaagse kunstenaar in de maatschappij, zijn zelfbeeld als denkend mens en de functie van spiritualiteit in relatie tot de moderne wereld.

Klasiena Soepboer, keramiek. Instinctief werken is een belangrijk onderdeel van haar werk. Als materiaal gebruikt zij combinaties van keramiek met gevonden objecten. De klei vertelt haar verhaal, het zijn haar afdrukken, ze zijn een antwoord op haar acties.

Vivian Ammerlaan, fotografie en ensceneringen. Ammerlaan wordt geïnspireerd door sublieme landschappen: daar waar je wordt overweldigd door enorme schoonheid. Omdat de transcendente natuur naar haar mening niet met documentatie te vatten is, maakt zij gebruik van enscenering om haar gevoelens te verbeelden.

Paul Cupido, fotografie. Cupido ging op zoek naar wat het betekent om totale berusting te vinden. Hij reisde dwars door Japan en ondervond dat berusting alleen kan bestaan als van het tegenovergestelde ook sprake is.


blooming hotel - Duinweg 5

Dagelijks geopend, toegang gratis

Vivian-Ammerlaan.jpg
Paul-Cupido.jpg
Alexis-Anyfantakis.jpg

kids workshops 21, 22, 25, 28 en 29 oktober

Tijdens de Kunst10daagse worden er leuke kinderworkshops georganiseerd bij landgoed Het Hof.

wollen mandala's

Het woord mandala betekent 'cirkel'. Dat staat symbool voor de oneindigheid van het leven. Mandala's zijn rond of hoekig en worden opgebouwd vanuit het middelpunt. Tijdens de workshop kun je je eigen mandala van wol maken, met allerlei verschillende kleurtjes en patronen.

beestachtige spijkerkunst
Aan de hand van mooie dierenpatronen kun je zelf je kunstwerk maken van een plankje, spijkers en wol.

data: 21, 22, 25, 28 en 29 oktober
tijden: 12.00 - 17.00 uur
locatie: landgoed Het Hof, Eeuwigelaan 1 Bergen

familieweekend

blooming boeit

Bergen is een gemeente in Noord-Holland, gelegen tussen het strand van de Noordzee en de kaasstad Alkmaar. De gemeente kent bekende kernen als Egmond, Schoorl en Bergen. Waarbij de laatste vooral bekend staat als kunstenaarsdorp door schilders als Charley Toorop, Leo Gestel en Tjipke Visser, dichter Roland Holst en vele anderen ter plaatse de grondleggers waren van de kunststroming de 'Bergense School'. Voor liefhebbers van cultuur, goed eten en drinken, leuk winkelen, fietsers en wandelaars is het goed toeven in

Bergen. De veelzijdigheid aan voorzieningen maken Bergen 'a nice place to stay'. Dat geldt ook voor Egmond aan Zee, Bergen aan Zee en Hargen met een keur aan strandpaviljoens. blooming beach bevindt zich achter de overgang aan de Parkweg en is de meest zuidelijk gelegen beachclub van Bergen aan Zee. Wandel- en fietspaden leiden je door het prachtige grote duingebied tussen Egmond en Hargen.

blooming bloeit

blooming hotel is een ideaal startpunt voor het ontdekken van Bergen, Schoorl en Egmond en het beleven van de duinen. Direct bij het hotel kun je diverse wandeltochten maken op het duinterrein van blooming maar ook in het uitgestrekte bosgebied om het hotel heen, ook leuk voor kinderen! Vanaf het hotel kun je ook starten met een fietstocht naar Bergen centrum (5-10 minuten), Schoorl door de duinen (20-25 minuten), Bergen aan Zee (20-25 minuten) of je kunt de mooiste mountainbike route van Nederland volgen (15

km singletrack door de duinen van Schoorl over 180 hoogtemeters). De start hiervan ligt op 150 meter van het hotel.

Voor een dag- of dagdeelactiviteit kun je ook een van de knooppuntenroutes volgen, deze zijn zowel voor de fietser als de wandelaar geschikt. Wandelknooppunt 26 en fietsknooppunt 48 liggen achter het hotel.

fietsen in Bergen

blooming hotel is een ideaal startpunt voor het op de fiets ontdekken van het duingebied tussen Wijk aan Zee en Petten. Fietsknooppunt 48 ligt achter het hotel. Bij de receptie is een VVV kaart te kopen van het natuurgebied. Fietsen zijn te huur bij blooming en in onze fietsenstalling kun je ook een eigen fiets stallen.

plan jouw fietsroute hier

Bergen en omgeving

Bergen is een bijzonder dorp met een prachtige ligging aan het bosgebied. Dat heeft ook diverse kunstenaars tot het dorp aangetrokken. 

Via de VVV van Bergen (in de hal van Museum Kranenburgh) zijn er diverse routes te downloaden langs plekken vol kunstgeschiedenis. Deze leuke interactieve route leert je alles over de Bergense School en zijn leden. Wil je liever een papieren route? Ook dat kan; de kunstwandeling brengt je langs alle galerieën van het dorp.

Het dorp biedt een gezellig centrum en rondom de Ruïnekerk zijn tal van boetiekjes en terrassen te vinden. Op maar drie kilometer afstand vind je het strand van Bergen aan Zee. 

In het naastgelegen dorp, Schoorl, vind je het klimduin midden in het centrum. Met een hoogte van maar liefst 51 meter geeft deze zandberg direct toegang tot het achtergelegen duin- en bosgebied. In het duingebied ligt ook de Kerf, een gat in de duinen waar het zeewater ongestoord het duingebied in kan stromen.