hotelovernachting kamers

blooming omgeving

Zien, doen en beleven rondom blooming hotel in Bergen en Bergen aan Zee.

onze activiteiten

dichters in Bergen

“Dien dag blonken de wolken, af en aan brak zon door. Hun voorwereld openbarend, vloog dan wild licht van overal vandaan, naar waar zij nabestonden, en voortvarend liepen zij uit en wilden evenarend, nog jubelen – maar wat bracht hen tot staan?” - Adriaan Roland Holst

vrijdag 29 juli as. om 20:15 uur

dichters-in-bergen.jpg

Ontdek de culturele geschiedenis van de dichters uit Bergen.

Beleef met een interactieve dichtavond de creativiteit van de dichters die in Bergen hebben geleefd. Bergen is van oorsprong een kunstenaarsdorp. De ligging van het dorp, omringt door bos, duin en zee, inspireerde veel schilders, schrijvers en architecten. Deze inspiratie is terug te lezen in de gedichten die in en over Bergen zijn geschreven.

U krijgt nu de kans om deze inspiratie zelf te ontdekken en kennis te maken met de kleurrijke cultuur die Bergen met zich meebrengt. Dorpsdichter Arij van Vliet nodigt u uit om uw dichterlijke gevoelens op papier te zetten, hoe eenvoudig deze ook moge zijn. Op het kleinste podium van Europa kunt u uw dichtwerk(je) ten gehore brengen. Komt u ook uw creativiteit met ons delen?

wanneer vrijdag 29 juli om 20:15 uur
waar de Museumkamer (begane grond, blooming hotel)
voor wie? iedereen, jong en oud, die geïnteresseerd is in de dichtcultuur van Bergen
Deelnemen is gratis en aanmelden is gewenst.

leuk met een groep: blooming escape room

Dr. Carls Cabin

Ergens op het terrein van blooming hotel, diep verscholen in de bossen, staat de cabin van een ietwat mislukte professor; Dr. Carl.  Dr. Carl had één doel in zijn leven: een zelfvoorzienende duurzame superbrandstof ontwikkelen. Maar door een treurig ongeval bij een experiment is hij niet meer in staat zijn levenswerk voort te zetten. Daarvoor zoekt hij nu zijn opvolger.

De escape room van blooming bestaat uit een wandeling van 1,5 à 2 uur door het bos op het terrein achter blooming hotel. De route begint bij de receptie, waar de deelnemers een tablet meekrijgen. Dr. Carl, die je aanwijzingen geeft via de tablet, stuurt je diep het bos in en brengt je langs meerdere opdrachten die je moet uitvoeren om verder te kunnen.

Wanneer je als groep de opdrachten en puzzels goed uitvoert, kom je terecht bij Dr. Carls Cabin. Hier begint het eindspel. Alleen wanneer je de opdrachten van het eindspel goed weet uit te voeren, kan je de escape room van blooming verlaten.

onze escape room spelen?

Om de escape room te kunnen spelen kan je een reservering maken bij onze receptie. Dit kan door even langs te lopen in het hotel, telefonisch of per mail. De maximale groepsgrootte is 6 personen. Wil je met meer personen spelen? Dat kan! Dan verdelen we de groep en vertrekken jullie om het uur. De tarieven zijn;

prijs per 2 personen € 60,00
prijs per 3 personen € 75,00
prijs per 4 personen € 90,00
prijs per 5 - 6 personen € 100,00

blooming-escape-room-bergen-aan-zee.jpg
blooming-escape-room-schoorl.jpg
blooming-escape-room-bergen.jpg

blooming boeit

Bergen is een gemeente in Noord-Holland, gelegen tussen het strand van de Noordzee en de kaasstad Alkmaar. De gemeente kent bekende kernen als Egmond, Schoorl en Bergen. Waarbij de laatste vooral bekend staat als kunstenaarsdorp door schilders als Charley Toorop, Leo Gestel en Tjipke Visser, dichter Roland Holst en vele anderen ter plaatse de grondleggers waren van de kunststroming de 'Bergense School'. Voor liefhebbers van cultuur, goed eten en drinken, leuk winkelen, fietsers en wandelaars is het goed toeven in Bergen. De veelzijdigheid aan voorzieningen maken Bergen 'a nice place to stay'. Dat geldt ook voor Egmond aan Zee, Bergen aan Zee en Hargen met een keur aan strandpaviljoens. blooming beach bevindt zich achter de overgang aan de Parkweg en is de meest zuidelijk gelegen beachclub van Bergen aan Zee. Wandel- en fietspaden leiden je door het prachtige grote duingebied tussen Egmond en Hargen.

blooming hotel is een ideaal startpunt voor het ontdekken van Bergen, Schoorl en Egmond en het beleven van de duinen. Direct bij het hotel kun je diverse wandeltochten maken op het duinterrein van blooming maar ook in het uitgestrekte bosgebied om het hotel heen, ook leuk voor kinderen! Vanaf het hotel kun je ook starten met een fietstocht naar Bergen centrum (5-10 minuten), Schoorl door de duinen (20-25 minuten), Bergen aan Zee (20-25 minuten) of je kunt de mooiste mountainbike route van Nederland volgen (15 km singletrack door de duinen van Schoorl over 302 hoogtemeters). De start hiervan ligt op 150 meter van het hotel.

Voor een dag- of dagdeelactiviteit kun je ook een van de knooppuntenroutes volgen, deze zijn zowel voor de fietser als de wandelaar geschikt. Fietsknooppunt 48 ligt achter het hotel.

Bergen en omgeving

Over de prachtige natuur en omgeving waar blooming hotel midden in staat.

bekijk de omgeving

Zien, doen en beleven.

Ontdek alles over wat je kunt doen en beleven in de omgeving van het hotel.

meer informatie