banner omgeving blooming hotel.jpg

Bergen en omgeving

voor liefhebbers van de natuur

ontdek de prachtige omgeving van Bergen en Bergen aan Zee

Bergen is een bijzonder dorp met een prachtige ligging aan het bosgebied. Dat heeft ook diverse kunstenaars tot het dorp aangetrokken. Het dorp biedt een gezellig centrum en rondom de Ruïnekerk zijn tal van boetiekjes en terrassen te vinden.  De omgeving van blooming hotel kleurt zich met bossen, een uitgestrekt duingebied, schitterende fietsroutes en een breed strand. Op maar 3 kilometer afstand vind je Bergen aan Zee. Schildersdorpje Bergen trekt al honderd jaar toeristen die genieten van cultuur, natuur en ontspanning. 

Het bos van Schoorl, het Noord Hollands Duinreservaat en het strand van Bergen aan Zee zijn stuk voor stuk prachtige plekken om heerlijk van de natuur te genieten. Op één dag dwaal je door het bos, raas je over de duinen en waai je lekker uit op het strand. Dit kan alleen in Bergen en Bergen aan Zee.  

Het Noordhollands Duinreservaat is een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het gebied strekt zich uit van Wijk aan Zee tot de Schoorlse Duinen. Het is zo’n 20 kilometer lang en gemiddeld 2,5 km breed, met een oppervlakte van 5.300 hectare. Het gebied omvat duinen, strand, binnenduinrandbossen met veel reliëf en enkele kleinere natuurgebieden. In het natuurgebied heb je een grote kans om wilde dieren tegen te komen, zoals Schotse Hooglanders en wilde paarden. (via PWN)

Wanneer je het brede duingebied van Bergen aan Zee hebt doorkruist zie je in de verte de Noordzee opdoemen. Het strand van Bergen aan Zee beschikt over kilometers wit strand, veel leuke strandtentjes, genoeg parkeergelegenheid en de mogeijkhheid om strandbedjes en surfplanken te huren. Alles wat je nodig hebt voor een heerlijk stranddagje binnen handbereik! Zowel in de zomer als de winter kan je heerlijk genieten van de omgeving. Als is het een verfrissende duik of een stevige wandeling. En dat alles op 20 minuten fietsen van het hotel.

Heb je zin in een heerlijke lunch, een goede kop koffie of een uitgebreid diner op het strand? Dan verwijzen we je graag door naar onze partner aan de kust: strandrestaraunt Soul Beach te Bergen aan Zee.

kust noord holland.jpg
noord hollands duinreservaat wandelen.jpg
hardlopen in het bos van Bergen blooming hotel.jpg
ruinekerk-bergen-omgeving-blooming-hotel.jpg

In het Bergerbos is het oude landgoedkarakter van Bergen nog steeds heel goed te herkennen. Nog steeds leiden de Sparrenlaan en de Jan Willemslaan je blik naar blooming Landgoed Het Hof Tussen deze lanen ligt het oude bosgedeelte. Je vindt er grillige eiken met een ondergroei van mossen of weelderige hulst, ook zo'n typische begeleider van oud bos. Je kunt er wandelen over brede paden en smalle weggetjes. Vergeet niet te stoppen bij Landgoed het Hof om een bezoekje aan onze biologische moestuin te maken.

Niet bang voor een beetje klimmen en dalen? Beklim dan de Schoorlse Duinen, Nederlands hoogste duingebied in de kop van Noord-Holland én volop ruimte om uit te waaien. Een eeuw geleden was het hier één grote zandbak, nu broeden er tientallen vogelsoorten, groeien er de mooiste paddenstoelen en speelt het zonlicht met duizenden boomblaadjes. (via Staatsbosbeheer)

Alkmaar ligt slechts 7 kilometer van het hotel, dit betekent dat je met een half uur fietsen of een klein kwartiertje in de auto midden in het centrum kan staan. Perfect voor een leuk dagje uit dus. Alkmaar, ook wel de Kaasstad genoemd, is een prachtige authentieke stad met mooie grachtenpanden, leuke cafe's en restaurants, een gezellige winkelstraat en heel veel leuke plekjes om te ontdekken. Op zaterdag is er markt, in het hoogseizoen een Kaasmarkt en op donderdag is het koopavond. Tijdens je verblijf bij blooming hotel mag een uitstapje naar Alkmaar echt niet ontbreken.

koe weiland bergen noord holland.jpg
Alkmaar noord holland.jpg
Schoorlse Duinen.jpg
bergense bos.jpg