over blooming

Bergen en omgeving

voor liefhebbers van natuur en cultuur

ontdek de omgeving van het hotel

Bergen is een bijzonder dorp met een prachtige ligging aan het bosgebied. Dat heeft ook diverse kunstenaars tot het dorp aangetrokken. Het dorp biedt een gezellig centrum en rondom de Ruïnekerk zijn tal van boetiekjes en terrassen te vinden. 

De omgeving van Bergen kleurt zich met bossen, een uitgestrekt duingebied, schitterende fietsroutes en een breed strand. Op maar drie kilometer afstand vind je het strand van Bergen aan Zee. Schildersdorpje Bergen trekt al honderd jaar toeristen die genieten van cultuur, natuur en ontspanning. 

We hebben een aantal must-see bestemmingen en to do's in de omgeving voor je uitgezocht. Lees hier wat je tijdens je verblijf bij blooming hotel in Bergen allemaal kunt ontdekken. 

Natuur

De Schoorlse Duinen

Beklim de hoogste duinen van Nederland. Dwaal in het oude bos of vang wind op de stuivende zandvlaktes. De Schoorlse Duinen is voor veel mensen de reden om Bergen en omgeving te bezoeken. Door het natuurgebied loopt meer dan 60 kilometer aan paden, waarvan een aantal van de routes bij blooming hotel langskomen! Een waar paradijs voor natuurliefhebbers.

meer informatie

De Noord-Hollandse kust

kust noord holland.jpg

Een flinke strandwandeling, heerlijk zonnebaden of lekker dineren bij een van de strandpaviljoens? De kust van Noord Holland is een plek waar je heerlijk kunt ontspannen en recreëren. Een schitterende route van 6,5 kilometer brengt je van het hotel naar het strand. Op de stranden van Noord Holland wappert de blauwe vlag. Dit betekent dat het strand veilig en schoon is.

Het Bergense Bos

bergense bos.jpg

Een eeuwenoud bos met een sterk karakter. Tijdens je verblijf bij blooming mag een wandeling door het Bergerbos niet ontbreken. Tussen de schitterende eikenbomen en via de vele eenmanspaadjes kom je vanzelf bij Landgoed Het Hof waar de historische Hoftuin altijd open is. Kijk gerust even rond.

Doen

strandyoga

Er is weer strandyoga bij blooming beach. Elke zaterdag verzamelen we bij strandafslag zuid, Parkweg 37 in Bergen aan Zee. Ontspannende Hathayoga voor alle leeftijden (m/v). We verzamelen om 10.30 uur op het paviljoen en lopen vanuit daar naar een rustig plekje aan de duinrand.

meer informatie

evenementen

Ook dit seizoen staan er weer veel leuke evenementen op de agenda! Bekijk alle zomerse en culinaire events in Bergen hier.

bekijk evenementen

wandelroutes

blooming hotel is een ideaal startpunt voor het ontdekken van Bergen, Schoorl en Egmond en het beleven van de duinen. Direct bij het hotel kun je diverse wandeltochten maken op het duinterrein van blooming maar ook in het uitgestrekte bosgebied om het hotel heen, ook leuk voor kinderen!

Bekijk de wandelroutes

fietsroutes

blooming hotel is een ideaal startpunt voor het op de fiets ontdekken van het duingebied tussen Wijk aan Zee en Petten. Fietsknooppunt 48 ligt achter het hotel. Bij de receptie is een VVV kaart te kopen van het natuurgebied. Fietsen zijn te huur bij blooming en in onze fietsenstalling kun je ook een eigen fiets stallen.

bekijk de fietsroutes

mountainbiken

mountainbiken-schoorl-to-do-blooming-hotel.jpg

De mooiste mountainbike route van Nederland start bij het blooming hotel. Een route van 15 km singletrack door de duinen van Schoorl en over 180 hoogtemeters.

strandactiviteiten

het activiteitenstrand van Bergen aan Zee is uitermate geschikt om te surfen en te SUPPEN. Bij onze strandtent blooming beach kan je al het benodigde materiaal huren.

meer informatie

Bezoeken

Museum Kranenburgh

De collectie van Museum Kranenburgh bestaat voor een groot deel uit kunstwerken van kunstenaars rond de 'Bergense School'. Maar ook voor hedendaagse kunst, fotografie, architectuur, poëzie en muziek staan de deuren van Kranenburgh wijd open.

meer informatie

Ruïnekerk

De Ruïnekerk in Bergen is een historische evenementlocatie waar je terecht kan voor de historie van Bergen, evenementen, cultuur en kunst.

meer informatie

Schoorl en de klimduin

In het naastgelegen dorp, Schoorl, vind je het klimduin midden in het centrum. Met een hoogte van maar liefst 51 meter geeft deze zandberg direct toegang tot het achtergelegen duin- en bosgebied.

bekijk wandel- en fietsroutes

Cinebergen filmtheater

Cinebergen is een filmtheater, gevestigd in een historisch monument: voormalig houtzagerij 'De Zwarte Schuur', gelegen op het bosrijke landgoed van 't Oude Hof aan de Eeuwigelaan in Bergen (NH).

meer informatie

Zee Aquarium

In het vernieuwde en uitgebreide Zee Aquarium zijn meer dan 300 verschillende vissoorten thematisch te zien: laat u meevoeren door de Amazonejungle langs de piranha’s en griezelreptielen, via de Atlantische oceaan, tropische wateren en Middellandse Zee naar de Noordzee en ontdek de meest fantastische vissen en spannende zeedieren!

meer informatie

Kaasmarkt Alkmaar

Een plein vol kaas, kaasdragers, kaasmeisjes, marktmeesters en handelaars. Op de Alkmaarse Kaasmarkt kijk je je ogen uit. Al honderden jaren wordt hier op dezelfde manier kaas verhandeld.

meer informatie