banner activiteiten blooming hotel bergen.jpg

Zien, doen en ontdekken in de omgeving

Je hoeft geen moment stil te zitten wanneer je bij blooming hotel verblijft.

kunst en cultuur

Het licht dat weerkaatst op de zee, het schaduwspel in het bos en of het eindeloze uitzicht over de weilanden, al eeuwen is de omgeving van Bergen de inspiratie voor vele kunstenaars. Nog altijd laten hedendaagse kunstenaars zich inspireren door zee, duin en bossen, en hebben zich hier tijdelijk of permanent gevestigd. Aanvullend hier op zijn in Bergen en omgeving veel musea, galeries en evenementen te bezoeken. Bergen is een ware oase voor de kust en cultuurliefhebber. 

culturele evenementen

De Kunst10Daagse is een jaarlijks terugkerend evenement dat in oktober plaats vindt. Restaurants, cafés, hotels, winkels en vele andere ondermeningen nemen deel aan een tentoonstelling door heel Bergen. Elke locatie presenteert tentoonstellingen van kunstenaars, dichters en liefhebbers. Ook blooming hotel doet elk jaar mee met de Kunst10Daagse. 

Elk jaar in mei vindt de 'Poëzie in de Branding' plaats op het strand van Bergen aan zee. Iedereen kan voor dit evenement zijn of haar gedicht inzenden, passend bij het thema van dat jaar. De 20 beste gedichten worden op palen in de branding tentoongesteld. 

Jazz & Sail, wat jaarlijks in september plaats vindt, is een muzikaal evenement waarbij je van diverse optredes kunt genieten. In het centrum van Bergen worden meerdere podia gebouwd, op het strand van Bergen aan Zee zijn activiteiten en het hele dorp staat in het teken van muziek.

doen

yoga 
Kom ervaren hoe het is om je dag fris te starten met yoga. Onze yogalerares Jetty Stammes nodigt je uit voor een professionele yogales in een van de ruimtes van blooming hotel. Ervaring is niet nodig, iedereen is welkom. Wij zorgen voor de yogamatten. De lessen duren 60 minuten en kosten €16,50 per persoon.

mountainbiken
Wist je dat het terrein van blooming hotel direct aansluit op de mooiste mountainbike route van Nederland? Door het hoogteverschil van de duinen en de dichte bossen is het MTB parkour een echte uitdaging voor zowel de beginnende als de professionele mountainbiker. Vele sporters keren hier regelmatig terug om hun persoonlijk record te verbeteren. De route is 14,2 km lang en heeft 302 hoogtemeters. 

fietsen
De omgeving van Bergen, Alkmaar en Schoorl bevat talloze prachtige fietsroutes. Door de polder, langs de weilanden, door het bos of door de duinen, hoogteverschillen of een eindeloos uitzicht. Langs de prachtige klassieke molens, door pitoreske dorpjes of de gezellige stadscentrums van de dorpen in de omgeving. We hebben meerdere leuke fietsroutes voor je uitgestippeld. Neem je je eigen fiets mee? Dan kan je die stallen in onze overdekte fietsenstalling. Natuurlijk verhuren we ook fietsen en kinderfietsen!

bootcamp
Blijf fris en vitaal met de sportlessen van onze personal trainer. Met oefeningen, trainingsprincipes en teambuildingactiviteiten creëer je een energieke, gezonde en succesvolle bijeenkomst. Start de dag met een bootcamp sessie of onderbreek een intensieve vergadering met een teambuildingactiviteit. Alleen, met je gezin of met een groep, onze personal trainer komt graag met je in beweging! 

surfen en SUPPEN
Bij je verblijf bij blooming hotel kan een bezoekje aan het strand niet ontbreken. Wil je je stranddag wat actiever maken? Op het strand van Bergen aan Zee heb je de mogelijkheid om surfplanken en SUP-boards te huren. Nieuw met deze sport op het water? Neem dan een lesje bij een van de aanbieders.

wandelen
blooming hotel is een ideaal startpunt voor het ontdekken van Bergen, Schoorl en Egmond en het beleven van de duinen. Direct bij het hotel kun je diverse wandeltochten maken op het duinterrein van blooming maar ook in het uitgestrekte bosgebied om het hotel heen, ook leuk voor kinderen!

mountainbiken bij blooming hotel in bergen.jpg
supping bergen aan zee.jpg
wandelen blooming hotel bergen.jpg

ontdekken

Museum Kranenburgh

De collectie van Museum Kranenburgh bestaat voor een groot deel uit kunstwerken van kunstenaars rond de 'Bergense School'. Maar ook voor hedendaagse kunst, fotografie, architectuur, poëzie en muziek staan de deuren van Kranenburgh wijd open.

meer informatie

Ruïnekerk

De Ruïnekerk in Bergen is een historische evenementlocatie waar je terecht kan voor de historie van Bergen, evenementen, cultuur en kunst.

meer informatie

Schoorl en de klimduin

In het naastgelegen dorp, Schoorl, vind je het klimduin midden in het centrum. Met een hoogte van maar liefst 51 meter geeft deze zandberg direct toegang tot het achtergelegen duin- en bosgebied.

bekijk wandel- en fietsroutes

Cinebergen filmtheater

Cinebergen is een filmtheater, gevestigd in een historisch monument: voormalig houtzagerij 'De Zwarte Schuur', gelegen op het bosrijke landgoed van 't Oude Hof aan de Eeuwigelaan in Bergen (NH).

meer informatie

Zee Aquarium

In het vernieuwde en uitgebreide Zee Aquarium zijn meer dan 300 verschillende vissoorten thematisch te zien: laat u meevoeren door de Amazonejungle langs de piranha’s en griezelreptielen, via de Atlantische oceaan, tropische wateren en Middellandse Zee naar de Noordzee en ontdek de meest fantastische vissen en spannende zeedieren!

meer informatie

Kaasmarkt Alkmaar

Een plein vol kaas, kaasdragers, kaasmeisjes, marktmeesters en handelaars. Op de Alkmaarse Kaasmarkt kijk je je ogen uit. Al honderden jaren wordt hier op dezelfde manier kaas verhandeld.

meer informatie